Zoals u hopelijk weet kunt U bij Weber Security terecht voor brandwerende en veiligheidsdeuren. Maar als slotenmaker weten we ook alles over inbraakpreventie en geven we graag enkele tips over hoe u inbraken kunt voorkomen.
Het begint natuurlijk bij hoe u momenteel uw woning hebt beveiligd? Woont u in een vrijstaand huis of in een appartementsblok. Bij dat laatste is het vooral heel belangrijk om te weten hoe de centrale toegang is geregeld. Heeft de algemene toegang voldoende veiligheidsmaatregelen in acht genomen? Of kunt u samen met uw medebewoners er voor opteren om een toegangsdeur met bijvoorbeeld een Mediator slot van Assa Abloy te kiezen. Hierdoor kunt u makkelijk naar buiten maar kunnen ongewenste personen niet zomaar naar binnen. Via deze blog >kunt u meer over het Mediator slot lezen.
Dan gaat het nog over uw eigen deur. Is deze voldoende veilig? Zitten er voldoende veiligheidspinnen rondom de deuren? Is uw deur ook brandwerend? Houd uw deur ook voldoende geluid en/of tocht buiten?
Kiezen voor een veiligheidsdeur is dan een antwoord geven aan al deze vragen.
Als u langs komt in onze showroom kunt u al een goed beeld schetsen van de veiligheidssituatie van uw woning. Als er nog verdere inlichtingen nodig zijn, kunnen we ook een veiligheidsanalyse maken ter plaatse.
Met ieder veiligheidsadvies dat we geven, houden we uiteraard ook rekening met uw beschikbare budgetten, zodat u nooit teveel betaalt voor een goede beveiliging van uw woning en eigendommen.
Enkele praktische adviezen om uw woning veiliger te maken:
- Plaats veiligheidsloten in plaats van gewone cilindersloten. Deze veiligheidssloten hebben een veiligheidscilinder, veiligheidsbeslag en meerpuntssluiting.
- Plaats een inbraakwerend of brandwerende veiligheidsdeur.
- Voorzie uw ramen van extra raambeveiliging
- Heeft u een bedrijf? Overweeg dan om intelligente en/of tijd gestuurde toegangscontrole te installeren.
- Plaats een kluis of brandkast in uw woning waar al uw waardepapieren zoals eigendomspapieren, maar ook paspoorten in worden bewaard. Voor een bedrijf raden we aan om een slimme geldkluis te plaatsen zodat cash geld een veilige plek heeft.
De aanschaf van enkele of meerdere bijkomende veiligheidsmaatregelen is natuurlijk niet gratis maar er zijn wel wat mogelijkheden om een deel van die aanschaf terug te krijgen via een premie of subsidie. Via deze site (Premiezoeker van de Vlaamse overheid) of zelfs via uw eigen gemeente kunt u de nodige informatie verkrijgen. Kijk zeker ook of er een verlaging van uw verzekeringspremie mogelijk is door uw verzekeringsmakelaar te informeren van de installatie van uw veiligheidsmaatregelen.