cilinderslot
WEBER SECURITY

WEBER SECURITY

Hoe werkt een cilinderslot?

Alle veiligheidsdeuren van Weber Security hebben cilindersloten, maar hoe werken deze eigenlijk?

Cilindersloten bestaan in drie verschillende uitvoeringen, namelijk een dubbele profielcilinder, halve profielcilinder en een knopcilinder. Deze laatste is het makkelijkst te herkennen, er zit namelijk een knop aan een zijde van de deur waardoor deze enkel met een sleutel geopend kan worden.
Het meest gebruikte cilinderslot is een dubbel profielcilinder, deze kan je namelijk langs beide zijden openen. Een halve profielcilinder is slechts langs één kant te openen. Dit soort sloten worden vaak gebruikt voor garagepoorten of inbouwkasten.

In gesloten vorm, dat wil zeggen, als er geen sleutel in het slot steekt, blokkeren de pinnen binnenin het slot automatisch het cilinderslot. Enkel door de juiste sleutel te gebruiken, worden de pinnetjes in het slot op de juiste manier bewogen en kan het slot open.
Als alle pinnetjes op de juiste hoogte zijn gedraaid, schuift de nachtschoot vanzelf weg en kan je de deur openen.

Bij een veiligheidsdeur wordt deze handeling ook overgezet naar alle veiligheidspinnen die rondom in de deur zitten, deze draaien allemaal op hetzelfde moment open. Dit heet ook wel meerpuntsloten.
Meerpuntsloten zijn veiliger dan een enkele sluiting, dit doordat je deur op meerdere plaatsen een pin heeft die de deur vasthoudt in de omkasting.

Een veiligheidsrozet rondom je cilinderslot, beschermt het slot tegen uitboren. Inbrekers proberen een slot uit te boren, zodat de dagschoot naar binnenschiet en men dus ongewenst naar binnen kan. Een veiligheidsrozet is gemaakt van gehard staal en wordt met bouten vastgezet aan de andere kant van de deur. Hierdoor kan deze niet geforceerd worden.

Laat je door een adviseur van Weber Security adviseren over hoe je je deuren het beste kunt beveiligen, of het nu gaat om de toegangsdeur van je woning of de algemene toegangsdeur van een appartementencomplex.

DEEL DEZE POST