Inbraakklasse 3 afb
WEBER SECURITY

WEBER SECURITY

Inbraakklasse 3 uitgelegd

Alle deuren van Weber Security hebben volgens een Europees certificaat ENV 1627-1 een inbraakklasse 3, maar wat betekent dat nu eigenlijk?

De beveiligingsbranche heeft zes weerstandklasse of inbraakklasse bepaald. Daarbij geldt de vuistregel, hoe hoger de klasse, hoe beter de beveiliging.

Voor deze inbraakklasse ziet u vaak de lettercombinatie “WK” weerstandklasse, “inbraakklasse” of “RC” resistant class staan. De laatste wordt meer internationaal gebruikt, maar de indeling van de klasse blijft hetzelfde.

Deze inbraakklasse wordt ook gebruikt voor (veiligheids)glas en garagepoorten.

De eerste twee inbraakklasse geven de weerbaarheid tegen gelegenheidsdieven aan. Bij de eerste inbraakklasse gaat het hier dan om inbraakpogingen zoals trappen, beuken of duwen. Bij de tweede klasse heeft een gelegenheidsinbreker eenvoudige gereedschappen zoals een schroevendraaier, tang of wig bij om de deur te kunnen ontzetten. 

Vanaf inbraakklasse 3 is een gelegenheidsinbreker zo goed als zeker geen gevaar meer. Alleen met zwaardere gereedschappen en meer tijd/geduld bestaat een kans, dat een inbraakklasse 3 in een normaal geval niet volstaat voor het particuliere kanaal. Dit is voor de beter voorbereide inbreker, zeg maar, die een woning in het duurdere segment op het oog heeft.
En daardoor vermindert u het risico tot inbraak drastisch als u kiest voor een veiligheidsdeur van Weber Security. Stap gerust onze showroom eens binnen om te mogelijkheden te bekijken.

DEEL DEZE POST