family-2611748
WEBER SECURITY

WEBER SECURITY

Inbraakbeveiliging tijdens de vakantiemaanden: vertrek met een gerust gemoed

De vakantie staat voor de deur, een periode waarin we eindelijk eens kunnen ontspannen. Let echter op dat ontspannen geen synoniem wordt voor “nonchalant zijn”, want daar hopen inbrekers helaas nu net op. Hierbij hebben we niet niet alleen over degelijke inbraakpreventie, maar ook over veilig en alert gedrag.

inbraakpreventieBij deze alvast enkele tips die een inbraak kunnen voorkomen:

  • Alles begint uiteraard bij een goed slot. Als je twijfelt, contacteer een slotenmaker en doe beroep op zijn expertise. Hij zal je kunnen vertellen of je reeds over inbraakwerende sloten beschikt, en in welke mate.
  • Ga er vervolgens ook verantwoord mee om: laat bijvoorbeeld geen sleutel op de binnenkant van je deur steken, en hang geen adres aan je sleutelbos. Anders heeft een inbraakwerend slot geen zin.
  • Draai je slot altijd in het nachtslot, of je nu thuis bent of niet, en sluit altijd de ramen als je de woning verlaat
  • Voorzie een heldere buitenverlichting
  • Help eventuele dieven niet tijdens hun inbraak poging: Laat niets in de tuin slingeren dat hen kan helpen om je woning binnen te dringen, zoals ladders, tuinmeubilair en vuilbakken.
  • Een klassieker die het nog steeds goed doet: creëer een “aanwezigheidssimulatie” met behulp van enkele tijdsschakelaars. Hebt u domotica? informeer u naar meer geavanceerde mogelijkheiden zoals het automatisch openen en sluiten van de rolluiken, e.d. Vraag eventueel uw buren om hulp: zij kunnen ondermeer de brievenbus leegmaken
  • Wees discreet op het internet, of zorg ervoor dat alleen uw echte vrienden uw berichten en foto’s kunnen zien. Wacht desnoods met je posts totdat je terug bent van vakantie. Je weet tenslotte nooit wie er allemaal mee leest.
  • Maak een inventaris van je spullen: neem foto’s, of markeer je waardevolle zaken met je postcode en huisnummer.

Zijn uw buren op vakantie? wees mee alert voor verdacht gedrag, en bel de politie liever een keer te veel dan te weinig.

DEEL DEZE POST