threatening-1541063
Picture of WEBER SECURITY

WEBER SECURITY

Inbraakpreventie blijft aangewezen ondanks lichte daling van aantal inbraken

inbraakpreventieZowel in Antwerpen als in de omringende gemeenten zijn positieve geluiden te horen over de evolutie van het aantal inbraken. Het aantal inbraken blijft weliswaar hoog, maar er is duidelijk een dalende tendens nadat de cijfers de laatste jaren steeds groeiden. Het blijven dus drukke dagen voor de slotenmaker.

In Antwerpen werden er 13% minder inbraken genoteerd tijdens de eerste vier maanden van 2013, waarbij vooral de maanden Januari en Februari het goed deden. Een groeiend bewustzijn op het vlak van inbraakpreventie, waarbij met de hulp van overheidspremies extra wordt geïnvesteerd in veiligheidsdeuren, inbraakpreventie, inbraakwerende sloten, enz. begint duidelijk zijn vruchten af te werpen.  Verder is er ook het feit dat een aantal verdachten in voorhechtenis zit, wat wellicht mee de cijfers beïnvloedt heeft.

Maar dat het een globale tendens is bewijzen de geluiden die te horen zijn uit andere steden en gemeenten. Zo meldt de politie van Beveren met gepaste trots dat het aantal inbraken vorig jaar met 25% gedaald is, nadat dit jarenlang een pijnpunt is geweest. Zo werden er nooit eerder meer inbraken genoteerd dan in 2011. Toch wordt gesteld dat het aantal inbraken nog steeds hoog is, maar dat de daling mooi meegenomen is, aldus commissaris Dirk Smet.

DEEL DEZE POST