burglar-1678883
WEBER SECURITY

WEBER SECURITY

Inbraakpreventie tijdens de wintermaanden

Sinds het winteruur van kracht is, worden de dagen snel korter. Een ideaal moment om even stil te staan bij inbraakpreventie en de veiligheid van je woning onder de loep te nemen. Ook al daalt het aantal inbraken de afgelopen jaren, het blijft een feit dat inbrekers een sterke voorkeur hebben voor de donkere wintermaanden.

Volgens het Verbond van Verzekeraars zie je een duidelijke toename van inbraken vanaf oktober, waarbij de piek meestal rond de feestdagen ligt.  Inbrekers hebben gemiddeld 60 seconden nodig om in een woning te geraken en na 4 minuten zijn ze reeds gevlucht. In 10% van de inbraken, komt er zelfs geen schroevendraaier aan te pas, omdat ze valse sleutels gebruiken. Het lijkt bijna een makkie om in te breken, en daarom geven we graag enkele tips voor een goede inbraakpreventie.

Goede buitenverlichting.

Buitenverlichting die aanspringt met behulp van een bewegingsdetector kan de dieven afschrikken wanneer deze plots aanspringt.  Bovendien verbetert dit de kans aanzienlijk op sociale controle, omdat het de kans verhoogt dat de inbrekers zichtbaar zijn voor voorbijgangers en buren.

Indruk van aanwezigheid.

Als je niet thuis bent, en zeker tijdens de feestdagen, is het nuttig om enkele lichten in je woning aan te laten, om de indruk te geven dat er iemand aanwezig is. Ook een radio laten aanstaan kan hierbij heel nuttig zijn. Probeer te vermijden dat men kan binnenkijken, bijvoorbeeld met behulp van schemer gordijnen.

Doe je deur steeds op slot.

Vermijd om de deur gewoon achter je dicht te trekken, maar doe deze echt op slot. Als de deur niet op slot is, geraakt een inbreker makkelijker binnen.

Inbraakpreventie door de politie.

De politie voorziet uitvoerige informatie die u kan helpen uw woning veiliger te maken. Voor meer info, bekijk de website hieromtrent »

Steek je huis niet weg.

Een hoge omheining of heg kan een veilig gevoel bieden. Het is echter veiliger indien uw woning goed zichtbaar is vanop de straat.

Help de dieven niet:

laat geen ladders, tuinmeubelen, afvalcontainers, enz.. rondslingeren waarmee de dieven gemakkelijker hoger gelegen ramen kunnen bereiken. Verstop ook geen sleutels op typische plaatsen zoals de deurmat of een bloempot.

Werk samen met je buren.

Hou samen een oogje in het zeil; terwijl de ene buur overdag thuis is en de andere ’s nachts, kan men andere dingen zien. Hou elkaar goed op de hoogte van verdachte zaken. De buurtinbraakpreventie heeft zijn succes al bewezen en ondertussen komen er steeds nieuwere initiatieven zoals een Whatsapp groep tegen inbraken.

Wees creatief, want dieven zijn dit ook.

DEEL DEZE POST