swimming-pool-1211573_960_720
WEBER SECURITY

WEBER SECURITY

Plant u nog vakantie?  Laat uw woning niet onbeheerd achter

Heb u binnenkort nog een fijne vakantie in het vooruitzicht?  Zorg alvast dat u bij uw terugkeer niet voor een onaangename verrassing komt te staan: inbrekers liggen immers steeds op de loer!

Via een aantal eenvoudige trucjes slagen dieven er namelijk in om te achterhalen welke woningen tijdelijk niet meer betreden worden, zoals de truck van de tandenstoker. Hierbij steken inbrekers een tandenstoker tussen de deur, en controleren ze enkele dagen later of de tandenstoker nog niet verdwenen is.  Dit zou er namelijk op wijzen dat iemand regelmatig de deur opent, wat de woning uiteraard minder interessant maakt voor inbrekers.  Een tijdsschakelaar die af en toe het licht laat branden heeft dan ook weinig zin en zal geen enkele inbreker nog afschrikken.

Het winteruur komt er aan

De intrede van het winteruur is traditioneel een piekperiode in de inbraakstatistieken.  Dieven blijven graag ongezien en de vroeg invallende duisternis helpt hen daarbij een handje.  Wees dus voorbereid en bescherm uw woning.

Wat kan u doen?

  • Vertrekt u op vakantie?  Vraag een buur, familielid of iemand uit uw vriendenkring om om af en toe uw woning te controleren en de brievenbus leeg te maken .
  • Woont u in een appartement, investeer dan in een veiligheidsdeur. Het is een ding om te weten dat niemand thuis is, en een ander om er effectief binnen te geraken.  Het is bewezen dat een veiligheidsdeur dieven ontmoedigt.
  • Investeer in veiligheidssloten voor uw ramen, en hou ze steeds goed gesloten tijdens uw afwezigheid (zet ze ook niet in kiepstand).
  • Help de dieven niet door ladders, gereedschap of andere hulpmiddelen in uw tuin te laten rondslingeren.  Sluit uw tuinhuis goed af.
  • Laat geen briefje achter op de deur.
  • Investeer in inbraakwerende sloten.
  • Hou waardevolle spullen uit het zicht, zet de verpakking van je nieuwe flatscreen niet in het zicht op de stoep.
  • Bewaar waardevolle spullen indien mogelijk in een safe.

 

DEEL DEZE POST