Benor keurmerk

De inbraakwerende deuren van Weber Security zijn al jaren toonaangevend op het vlak van veiligheid en design. Dit werd onlangs nog eens extra erkend door de toekenning van het BENOR attest aan het model “Fire”, het type van inbraakwerende deuren dat zich onderscheid door zijn brandvertragende kwaliteiten.

De Fire, die een brandweerstand van 30 minuten heeft, was naast de erkenning door het Belgische BENOR, ook al in het bezit van het Europese keurmerk EN 1634-1.

Belang van het BENOR attest voor inbraakwerende deuren.

Nieuwbouwappartementen dienen in België sinds 2001 voorzien te worden van inbraakwerende deuren die beantwoorden aan het BENOR-ATG attest, dat mits correcte plaatsing een brandweerstand van een half uur garandeert.  Ook bij renovatieprojecten, waar de oude inbraakwerende deur brandvertragend is, moet de nieuwe deur drager zijn van dit certificaat.

Hoe herken ik een deur met BENOR attest?

Veiligheidsdeuren met BENOR attest worden gekenmerkt door een label dat gewoonlijk aan de scharnierzijde werd aangebracht.  Door het aanbrengen van dit merk bevestigt de fabrikant dat de deur conform is met de vereiste technische voorschriften.  Tevens verbindt de fabrikant zich te onderwerpen aan certificatie-controles een door BOSEC erkende organisatie.
Dit is een kwaliteitsmerk, geïnitieerd door fabrikanten, installateurs, overheden, brandweer en verzekeraars dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van de BENOR labels.

http://www.bosec.be/nl/

Over Benor

De VZW Benor is eigendom van het Bureau voor Normalisatie (NBN), een instelling van openbaar nut dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en verkoop van normen in België.

Wanneer een product op de markt wordt gebracht, wordt door alle betrokken partijen een kwaliteitsreferentiekader goedgekeurd, waarvan de inhoud wordt opgenomen in een normatief document, genaamd “Prescriptions Techniques – Technische Voorschriften (PTV)”

BENOR vergewist zich ervan dat de prestaties van het product beantwoorden aan de kwaliteitsverwachting van de betrokken sector en zijn klanten.

Certificatieproces

De BENOR-merkvergunning voor een bouwproduct is gebaseerd op de certificatie.  Deze is opgedeeld in twee delen:

  • De waarborg van de fabrikant op het vlak van productnormen op basis van controles in de fabriek.
  • Periodieke externe audits ter controle dat de verklaring van de fabrikant gewettigd is.

De productiecontrole van de fabrikant heeft betrekking op de gebruikte grondstoffen en materialen, op het productieproces en op het eindproduct. Ook de meet- en proefuitrustingen voor de producten worden in deze controle betrokken.

De periodieke externe controle heeft tot doel de geldigheid en betrouwbaarheid van de zelfcontrole door de fabrikant na te gaan. Hierbij worden monsters genomen voor de uitvoering van controleproeven in een extern laboratorium.

Bij het toekennen van een vergunning voor het gebruik van het BENOR-merk wordt steeds een certificaat toegevoegd. Dit document bevat alle relevante informatie over de vergunninghouder en het gecertificeerde product.

Naast inbraakwerende deuren komen nog andere producten in aanwerking voor BENOR Certificatie zoals beton, mortels, brandblussers, staal, dakproducten, tankbouw, glas, granulaten, enz.

Meer info kan u vinden op www.benor.be

 

Maak nu een afspraak voor uw nieuwe veiligheidsdeur

Uw veiligheid is onze prioriteit