Inbraakpreventie: inbraak bij valavond na intrede van het winteruur.

Inbraakpreventie: inbraak bij valavond na intrede van het winteruur.
oktober 29, 2012 Luk Verbist

Zodra we overgeschakeld zijn op het winteruur doet er zich een riskant fenomeen voor: doordat het ’s avonds dikwijks donker is vooraleer men terugkeert van het werk, geven vele woningen (terecht) een onbewoonde indruk. Zij vormen dan ook het geliefkoosd doelwit voor inbrekers. Inbraakpreventie is dus aangewezen, en daarom geven we je enkele tips om je woning een bewoonde indruk te geven:

  • Sluit de gordijnen en/of rolluiken
  • Laat een licht branden, eventueel met behulp van een timer of lichtgevoelige schakelaar. Er bestaan nachtlampjes die automatisch branden wanneer de ruimte donker wordt. Dikwijls is dit ledverlichting waardoor het verbruik te verwaarlozen is.
  • Overdrijf niet met de verlichting: zorg dat voorbijgangers niet binnen kunnen kijken en een goed zicht hebben op uw waardevolle spullen.
  • Laat eventueel een radio spelen

Een goede inbraakpreventie gaat natuurlijk nog verder dan alleen maar een aanwezigheidssimulatie: voorzie inbraakwerende sloten of veiligheidsdeuren die het de inbrekers extra moeilijk maken. Vaak werken ze ontmoedigend en kiezen inbrekers liever voor een huis waar geen inbraakwerende sloten werden voorzien.